ANMELDELSER OG AVISKLIP

Midtjyllands Avis 06/06-08:

 

Midtyllands Avis 09/07-07:

 

Midtjyllands Avis 25/05-07: Everything you see:

Jydske Tidende 22/05-07: anmeldelse Everything you see:

Jyllandsposten 16/05-07: anmeldelse Everything you see:

Ekstra Bladet 12/05-07: anmeldelse Everything you see:

Artikel fra Jydske Vestkysten onsdag d. 4. april 2007

Beklager den dårlige kvalitet - teksten er gengivet i bedre læseversion nedenfor:

Bruce Guthro og de øvrige medlemmer af det skotske band Runrig åbner årets Tønder Festival torsdag den 23. august. Foto: Hans Christian Gabelgaard

Store navne på vej til Tønder

FESTIVAL: Great Big Sea og den prisbelønnede engelske sang-skriver Seth Lakeman er på plakaten til årets Tønder Festival, hvor der også bliver genhør med Bruce Guthro og sanglærken Eleanor Shanley

Af Uwe Iwersen

Tlf. , uiw@jv.dk

TØNDER: Holder man af store stemmer, store navne og lovende opkomlinge er det en god ide at sætte kryds i kalenderen sidste weekend i august. Her går den 33. udgave af Tønder Festivalen over scenen, og det bliver ikke så lidt af en fest. Endnu er det endelige musikprogram ikke på plads, men allerede nu tegner der sig et storslået billede.

Kult-bandet Runrig med forsanger Bruce Guthro åbner festen torsdag 23. august, og i de efterfølgende tre dage venter navne som canadiske Great Big Sea, engelske Levellers, de danske Award-vindere Theessink, Nalle & Møller og ikke mindst den irske sanglærke Eleanor Shanley på festival-publikummet.

Netop et genhør med Eleanor Shanley vil formentlig være særdeles kærkomment for mange. Det er efterhånden nogle år siden, at hun har lagt vejen forbi Tønder, hvor hun har en stor fanskare. Den blev ikke mindst grundlagt under byens 750 års jubilæum i 1993, hvor hun optrådte til den store gallaaften i Tønderhallerne.

Undervejs

Great Big Sea hører til Canadas mest succesrige platinsælgende livegrupper. Den var senest i Tønder i 2004, og nu venter altså et gensyn.

I hvilken sammenhæng festivalleder Carsten Panduro præsenterer det kraftfulde folkrockband, vides endnu ikke.

– Musikprogrammet er undervejs, men det er dog et godt stykke vej til, før de sidste navne og programdetaljer er helt på plads, lyder det fra Carsten Panduro.

En ting er dog sikkert: Ud over Runrig bliver det på festivalens førstedag også til et møde med den unge engelske folkemusiker og sangskriver Seth Lakeman og hans gruppe. Seth Lakeman er netop nu et af de helt store navne på den britiske folkscene, hvor han netop har modtaget to BBC Radio Folk Awards som »Singer of the year« samt »Best Album«.

FAKTA  

På plakaten

Følgende grupper og solister er på nuværende tidspunkt på plakaten til den 33. Tønder Festival:

Runrig (SCO), Great Big Sea (CAN), Levellers (ENG), Taj Mahal Trio (USA), Seth Lakeman (ENG), Crooked Still (USA), Eleanor Shanley (IRL), Niels Hausgaard (DK), Bruce Guthro (CAN), Danú (IRL), Theessink, Nalle & Møller (A/DK), The McCalmans (SCO), Balfa Toujours (USA), Dirk Powell Band (USA), Lau (SCO), Liz Carroll & John Doyle (USA).

Programmet til festivalen udkommer den 11. juni, og billetsalget begynder lørdag den 30. juni.